Tanken bakom ovanstående text är att vi vill ge varje häst möjlighet till att vara det den är. Varje häst är en unik individ som man måste lära känna, den måste få vara "jag". Inte bli intvingad i ett liv som inte passar den. Få leva i en hälsosam miljö som främjar dess leverne. Få vara häst. Få ha kompisar, stora hagar, leka och springa. Som ägare har man ett så stort ansvar. Lyssna och se vad som hästen "säger". Alla hästägare vet ju att det är en oerhört svår uppgift, men man måste alltid stanna upp och tänka efter. Vi gör naturligtvis inte allt rätt, men viktigaste är att man är lyhörd, inte är självisk utan försöka se "bakom". För många hästar blir tolkade som "problemhästar" då det många gånger istället handlar om ont i munnen, ont i ryggen eller helt enkelt inte blir förstådd. 

Ryttaren har också ett oerhört stort ansvar. Låta det ta tid att lära känna en ny häst. Inte tvinga den till något den varken kan eller vill, inte hasta för fort. Vissa dagar är bättre eller sämre än andra, både för människor och djur. Försök i morgon igen, då kanske det fungerar.

Vi vill att alla hästar skall känna sig som segrare oavsett vad de gör. Tävlingshäst, skogsmulle eller kompis, spelar ingen roll. Alla ska få känna mening med livet. Ha rolig är det alldeles viktigaste.